torsdag 25 mars 2010

Tomten

Idag är det onsdag 24/3. Vi hade byggsamråd torsdag förra veckan och Jonas (grävaren) startade med att ta bort stubbar medans vi satt på mötet.
Vi var klara kl. 11 och vid 13.00 kom kommunen och gjorde utstakning (mätte upp var på tomten huset ska placeras). Efter det så började Jonas att schakta bort tonvis med jord och sten. Bilder från tomten kommer i helgen..
Sent på fredagen stötte Jonas på berg på tomtens högra hörn och berget stack in ca två meter där huset skulle ligga. Vi bestämde då att vi istället för att spränga skulle fråga kommunen om vi kunde flytta huset framåt och samtidigt höja det lite för att slippa sprängningen. På måndag förmiddag fick vi ok efter att kommunen varit ute på tomten och sett problemet. Så här i efterhand så blev det kanon. Vi får en fin yta bakom huset och vi kommer upp lite högre så att vi får bättre utsikt.

1 kommentar:

  1. Hej,

    Om ni vill ha fler läsare vill jag bara tipsa om att ni kan lägga upp er på www.vibyggerhus.se. Vi finns där. Vi tittade en hel del på ett Götenehus (Tingsholm) när vi byggde om vårt LB-hus (vi fick inte välja hus). Just nu säljer de ett relativt nytt Götene hus i Sollentuna, Häggvik om du vill kika. Lycka till med bygget!
    /Carin

    SvaraRadera