onsdag 24 mars 2010

Val av hus

Då står man där med en tomt och tanken på vilket hus man vill ha infinner sig väldigt snabbt:)

För oss som aldrig tidigare byggt ett hus så var det många frågetecken som vi också var lite nervösa inför.
-Vad kostar det?
-Hur gör man och vad har man för alternativ?

Vi var helt enkelt tvugna att prata med någon som kan detta

Efter många kontakter med både lösvirkesbyggare och husföretag så var det en säljare som stack ut i mängden - Götenehus säljaren Peter Karlsson på kontoret i Trollhättan.
Han satte sig i bilen medans vi pratade och körde ut till tomten som ligger i området Utby i Uddevalla, ca 4 mil från hans kontor.
Väl på plats gav han oss både tips och idéer hur man skulle kunna göra för att det dels skulle bli så optimalt som möjligt men ändå med en realistisk budget.
Jag tror vi stog där i kvällskylan i över två timmar och pratade:)

Sedan följde några veckor med vidare kontakter, både med Peter men också andra leverantörer för att hitta det hus vi verkligen ville ha.

Efter mycket diskussioner valde vi Björkås från Götenehus, dels på grund av den optimala planlösningen med barnavdelning samt föäldraavdelning och gemenskapsytor som vätter ut mot den vackra utsikten men också tack vare Peters engagemang och stora kunnande.

1 kommentar:

  1. Såg att ni valt total.entrp.. Vi ska ha ett möte nu i veckan med götenehus:) ang hackås. Vad fick ni betala för ert? Är ni nöjda med götenehus? // sandra& Andreas

    SvaraRadera